İYİ HİSSET - BESLENME

Bağışıklık güçlendiren su tarifleri

Viral ve bakteriyal tüm hastalıkların temelinde zayıf kalmış bir bağışıklık sistemi yatar. Bu noktada direncimizi yeterli ve dengeli beslenerek güçlendirmek elimizde. Bedenin koruyucu sığınağı bağırsaklara ve temizlik organı böbreklere aşırı yüklenmeden sıvı alımımızı her zaman yeteri kadar ve kaliteli kaynaklardan sağlamanın önemini unutmayın. Yediklerimiz kadar içtiğimiz su ve bitki çaylarının da bu savaşta gücümüzü arttıracağını unutmamalıyız. İşte en kolay şekilde hazırlayabileceğiniz bağışıklık güçlendiren su tarifleri...

profil
Berrin Yiğit
18.03.2020
Bağışıklık güçlendiren su tarifleri

1 litre suya 1 parmak kadar taze zencefil rendelenerek hazırlanır. Kaynamış suyun içerisine yeşil çay, ıhlamur veya hatmi çiçeği eklenerek demlenip, bitki çayı olarak da tüketilebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek  öksürük gibi soğuk algınlığı semptomları önleyebilir veya hafifletir.


1 litre suya 1 adet salatalık uzun ince şeritler şeklinde doğranarak hazırlanır. Vücuttaki toksinleri azaltır ve detoksifikasyona yardımcıdır. Beraberinde limon veya zencefil takviyesi etkileşimi arttırır. Bağışıklık Güçlendiren Detoks İçeceği tarifimi yazının sonunda paylaşıyorum, mutlaka deneyin.

Mutlaka okuyun: Bağışıklık Güçlendiren 7 Öneri


1 bardak ılık suya 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi eklenerek hazırlanır. Sabah aç karna veya gün içinde kan şekeri düşüşlerinin olduğu evrelerde içilebilir. Grip ve soğuk algınlığına karşı direnç sağlar ve kilo verme sürecine destektir.


1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı kimyon eklenip, kaynatılıp, süzülür ve 3-4 damla limon suyu ile içilebilir. Şişkinlik gidermeye, sindirimi rahatlatmaya ve sinirleri yatıştırmaya destektir. Özellikle öğle ve akşam yemeklerinden sonra içilmesi uygundur.


1 su bardağı kaynamış suyun içine 1 tatlı kaşığı rezene tohumu eklenir, 5 dakika demlendikten sonra tohumlar çıkarılır. Çubuk tarçın, karanfil ve kakuleyle tatlandırılabilir. Mide ve bağırsak dosttu olup, gaz ve şişkinliği önler ve toksinlerin dışarı atılmasını sağlar. Ana yemeklerden sonra içilmesi uygundur.

Mutlaka okuyun: Hangi çay neye iyi gelir?


1 litre sıcak suda 1 avuç nane yaprağı 5 dakika kadar bekletilir ve süzülüp içilir. Çay demlendikten sonra biraz limon ve 1 çay kaşığı kadar bal ile tatlandırılabilir. Alerji, astım, solunum ve mide problemlerini azaltarak bağışıklığa destektir.


1 bardak ılık suya 1 adet çubuk tarçın atılabilir veya yeşil, beyaz, mate, rooibos, rezene gibi çaylara çubuk tarçın ilave edilerek demlenebilir. Bağışıklığa destektir, iltihaplanmaya iyi gelir, kan şekerini dengeler ve tatlı isteğini bastırır.


1 litre suya ½ greyfurt dilimlenerek içilir. İçerisine çubuk tarçın eklenip çay gibi de demlenebilir. C vitamini bakımından zengin olan greyfurt gribal enfeksiyonlarla savaşta birebirdir.


1 litre suya 1 avuç maydanoz ve yarım limon dilimleri eklenerek tüketilir. Ödem, şişkinlik ve gaz giderici etkide olup, bağışıklık sistemi hücrelerine destektir.


1 bardak hafif ılık bir suya 1 tatlı kaşığı bal eklenerek hazırlanır. Özellikle bu dönemlerde bitki çaylarının tümüne bağışıklık güçlendirmek adına eklemekte fayda var. Doğal bir antioksidan olan bal vücuttaki bakteri ve virüslerle savaşır.


1 bardak su ½ aloe vera yaprağı jeli blend edilerek hazırlanır. İltihaplanmayı azaltarak, cildi arındırır ve enerji verir. Gün içerisinde yorgun hissedilen zamanlarda tüketilebilir.


1 litre suya;

  • Yarım limon (halka şeklinde dilimlenir)
  • 1 küçük salatalık (boyuna kabuklu dilimlenir)
  • 10-15 yaprak taze nane
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 parmak taze zencefil (rendelenir)

Tüm malzemeler 1 litre suya karıştırıp tüketilir.


Önceki ve Sonraki
Haberler