YAŞAM - SEYAHAT

Su altı dalışı için 3 özel rota

Türkiye kıyıları toprak üstündeki tarihi mirası ve doğal güzellikleri kadar su altı dalışı için sunduğu avantajlar ile de çok değerli... En çok tercih edilen üç rotayı bir araya getirdik.

profil
BT Ekip
11.07.2020
Su altı dalışı için 3 özel rota

Denize açıldığınız teknede sosyal mesefeye ve hijyene her zamanki gibi dikkat etmelisiniz. Dalış malzemelerinin tümünün kişiye özel olması en kapsamlı önlem olacaktır. Bu mümkün değilse en azından şnorkelin maps denilen silikon ağızlık kısmını satın almanız öneriliyor. 


Kaş, Türkiye'nin en iyi dalış merkezi olarak kabul ediliyor. Nedenlerini şöyle sıralayabiliriz; suyun altında M.Ö. 1300’e dayanan tarihi kalıntıları görme, caretta caretta'lar ile karşılaşma, kanyonda göz alıcı fotoğraflar çekme şansınız var. Ayrıca tecrübeli dalış okulları ve 20'den fazla dalış noktasının olması ve Kaş'ın su altı kadar su üzerinin de eşsiz oluşu burayı bir numaralı rota haline getiriyor.

Mutlaka okuyun: Kaş rehberi


Fethiye Muğla'dan başlayıp Antalya'ya kadar uzanan Likya Yolu'nun üzerinde bulunuyor. Bu bölgede yer üstü kadar su altı da eşsiz... Dalyan Koyu, Kızıl Ada Feneri, Üç Tüneller ve Amphora, Fethiye’deki başlıca dalış noktalarından... Maksimum 30 metre derinlikte tüplü ve serbest dalış yapmak mümkün.  Likya Uygarlığı’nın daha sonra da Roma İmparatorluğu’nun etkisinde kalan yörede Üçağız (Theiminssa) ve Kale (Simena) köyleri günümüzdeki yerleşimler. Dalyan'da caretta caretta'lar ile karşılaşabilir, Antalya'ya doğru ilerledikçe su altında ve yüzme hizasında Simena antik kentinin kalıntılarını görebilirsiniz.


Çanakkale hem tarihi hem de doğası ile Türkiye'nin en önemli şehirlerinden. Saros Körfezi'nde gerçekleştireceğiniz dalışta pek çok batığı ziyaret edebilirsiniz. Lundy Batığı (1908 yılı İngiltere yapımı trol gemisi), Majestik Batığı, Alman Torpedo gemisi gibi batıklar hem savaş tarihi hem de barındırdığı canlı çeşitliliği nedeniyle benzersiz bir deneyim. 

Bonus: Türkiye'nin en özel 5 plajı


Önceki ve Sonraki
Haberler